سختی گیر رزینی پاکمن

سختی گیر رزینی پاکمن

آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 1399/08/21 ساعت 15:06

سختی گیر رزینی پاکمن Packman Water Softener

سختی گیر رزینی پاکمن یکی از کاربردی ترین سختی گیر های تولید شده در ایران می باشد . برای ساخت سختی گیر رزینی پاکمن ، بر اساس نحوه ی عملکرد آن نیاز به اندازه قطر و ارتفاع منبع سختی گیر می باشد که با توجه به ظرفیت آن بدست می آید. سختی گیر رزینی پاکمن پس از تعیین ابعاد منبع طراحی می شود.

سختی گیر رزینی پاکمن تولید شده با استفاده از استاندارد ASME و ورق کربن استیل ( st37 ) می باشد ، بدین صورت که ورق کربن استیل با عرض مشخص ( با اندازه ارتفاع عدسی تا عدسی سختی گیر رزینی پاکمن ) را رول کرده و خال جوش میزنند ، سپس استوانه اصلی سختی گیر رزینی پاکمن کاملا جوش خورده و مرحله ی بعد جوش دادن عدسی بالای سختی گیر رزینی پاکمن ( به همراه آبفشان ) به بالای استوانه است.

در زیر استوانه برش دایره ای با قطر بیشتر از قطر خارجی استوانه جوش داده می شود که جهت قرار دادن نازل دارای تعداد مشخصی سوراخ است . جوش دادن ورق دایره ای از زیر به عدسی پایین و اتصال پایه های سختی گیر رزینی پاکمن نیز به آن انجام می گیرد.

نصب نازل برای دریچه های بازدید آدم رو و خروجی های سختی گیر رزینی پاکمن و سپس برش محل های تعبیه شده است.

قبل از خم کردن و رول کردن ورق روی بدنه می توان سوراخ های مورد نیاز را جهت طراحی دقیق تر با دستگاه CNC ایجاد کرد.

خط جوش های سختی گیر های فولادی را با فرچه و سنگ زنی کامل تمیزکاری کرده و ضد زنگ کردن آن ها از داخل با دو لایه رنگ اپوکسی صورت می گیرد.

در سطح پایینی سختی گیر رزینی پاکمن نازل ها از طریق دریچه آدم رو نصب می شوند.

رنگ بیرونی سختی گیر رزینی پاکمن با اعتماد به سلیقه کارخانه سازنده یا به درخواست مشتری می باشد.

شیر های نصب شده بر روی سختی گیر های مکانیکی رزینی پاکمن در انواع اتوماتیک ، نیمه اتوماتیک و دستی است.

نحوه کارکرد سختی گیر رزینی پاکمن دوبلکس

دارای دو مخزن که یکی به عنوان رزرو جهت مواقعی که سیستم سختی گیر رزینی پاکمن دوبلکس نیاز به شست و شو معکوس دارد ، در این صورت سیستم  سختی گیر رزینی پاکمن هیچگاه از مدار خارج نمی شود . اهمیت این مزیت زمانی بیشتر می شود که نیاز به حضور پیوسته سختی گیر رزینی پاکمن است و در مواقع احیاء یا تعمیرات نمی توان آن را از مدار خارج کرد .

جهت تنظیم و بررسی اپراتور تمامی شیرآلات و تجهیزات مورد استفاده در سختی گیر رزینی پاکمن به صورت دستی در نظر گرفته شده است و امکان سفارش آن به صورت دیجیتال بنا به سفارش مشتری و کاربری وجود دارد. 

بخش های مهم سختی گیر رزینی پاکمن

سختی گیر رزینی پاکمن

M : به عنوان دریچه آدم رو از آن نام برده شده است . در مواقع انجام تعمیرات سختی گیر رزینی پاکمن ، بازدید توسط اپراتور و جهت ورود سیلیس و دانه بندی آن و رزین در هنگام راه اندازی از این دریچه استفاده می شود همچنین در تخلیه و شست و شو نیز کاربرد دارد .

NB : برای سنجش فشار و مشخصه های شیمیایی همچون ppm و به طور کلی نمونه گیری از آب سختی گیری شده استفاده می شود .

N7 : جهت بررسی شرایط آب خروجی و ارسال اطلاعات به تابلو برق در مسیر آب سختی گیری شده از سیستم ، این کنتور نصب شده است .

N6 : وظیفه بررسی فشار داخل مخزن بر عهده مانومتر است . مانومتر می بایست همواره افت و افزایش فشار موجود در سیستم و مخزن تحت فشار مورد استفاده در سختی گیر  رزینی پاکمن را کنترل کرده و از افت بیش از حد فشار و یا افزایش فشار از میزان نامی آن جلوگیری کند تا آسیب های احتمالی به سیستم وارد نشود .

N5 : به عنوان درین سیستم سختی گیر رزینی پاکمن در زمان تعمیرات و یا عملیات شست و شو و احیاء از شیر تخلیه سیستم استفاده می شود .

N4 : به جهت حذف ذرات معلق خارج شده از سختی گیر مانند سیلیس و یا ذرات رزین برای ورود به مصرف کننده نهایی از صافی استفاده می شود .

N3 : جهت تنظیم و حصول اطمینان از فشار داخل مخزن مسیر ونت خارج شده است تا در زمان افزایش فشار داخل مخزن مسیر بازو هوای سیستم تخلیه شود.

N2 : معکوس شدن مسیر خروجی سیستم در زمان سختی گیری شست و شو می باشد.

N1 : معکوس شدن مسیر ورود آب به سیستم جهت فرایند سختی گیری و شست و شو می باشد.

عملکرد سختی گیر رزینی پاکمن

در تصویر بالا یکی از مخازن سختی گیر رزینی پاکمن در حالت شست و شو و دیگری در حالت عملکرد عادی است.

در حالت نشسته ، مسیر حرکت سیال در حالت شست و شو به سمت شیر های تخلیه بوده تا آب را از سیستم خارج گرداند.

جهت سختی گیری و تصفیه در حالت کارکرد عادی آب از زیر وارد سیستم می شود و از بالا به سمت رزین تزریق می گردد.

آب پس از تصفیه از مسیر خروجی به سمت مصرف کننده هدایت شده و به جهت حذف مواد معلق جامد موجود در آب و یا سیلیس خارج شده یا رزین احتمالی آب در مسیر عبوری یک صافی ( استرینر ) نصب شده است.

در نتیجه آب خروجی از سختی گیر رزینی پاکمن به مصرف کننده فاقد ذرات مخرب و آسیب زننده احتمالی است.

جهت سنجش میزان دبی از یک کنتور ( به صورت اختیاری ) بعد از صافی استفاده شده که بر اساس نیاز میتواند دیجیتال ( برای اتصال به ادوات کنترلی ) یا دستی ( برای بررسی توسط اپراتور ) باشد.

قبل و بعد این صافی و کنتور یک شیر به همراه یک بای پس نصب می گردد.

شیر مسیر بای پاس در حالت عادی بسته بوده و در صورت ایجاد خلل و یا نیاز به تعمیر سختی گیر رزینی پاکمن باز می شود تا سیستم بتواند در زمان تعمیرات به فعالیت خود ادامه دهد زیرا در این حالت شیر های مسیر اصلی بسته می شوند .

روند شست و شو معکوس در  سختی گیر رزینی پاکمن بدین صورت می باشد که لوله آب ورودی در دو سختی گیر تقسیم شده و در هر کدام دارای شیر می باشد.

هرگاه که یکی از سختی گیر ها نیاز به احیاء و شستشو رزین پیدا نمود شیر ورودی یکی از مخازن  سختی گیر رزینی پاکمن در حالت بسته قرار می گیرد و شیر سولو آن تغییر وضعیت می دهد و مخزن دیگر مقدار آب ورودی را از خود عبور داده و عمل سختی گیری را ادامه می دهد تا عمل احیاء و شست و شو رزین در مخزنی دیگر به پایان برسد و در حالت RUN قرار گیرد.

زمانی که یکی از مخزن ها در حالت شست و شو معکوس قرار می گیرد ، همانطور که گفته شد شیر تغذیه آن بسته و شیر مخزن نمک باز شده و عملیات تزریق محلول نمک شروع می شود ، در این حالت تزریق نمک به رزین اشباع شده صورت گرفته و هر دو شیر N2 و N5 در حالت تخلیه قرار می گیرند و آب و نمک تزریقی موجب احیاء و شست و شو رزین شده تا  سختی گیر رزینی پاکمن مجددا در مسیر قرار گیرد .

مشخصات مهم سختی گیر رزینی پاکمن 

  • حجم رزین

  • ابعاد ( مانند قطر و ارتفاع )

  • جنس بدنه ، که معمولا به همراه سایر مشخصات شامل دبی آب سرویس ، دبی آب احیاء و دبی شست و شو سریع توسط شرکت سازنده ارائه شده تا حجم رزین محاسبه گردد .

نحوه انتخاب سختی گیر رزینی پاکمن

در انتخاب سختی گیر رزینی پاکمن به موارد زیر توجه کنید :

  • سختی آب ورودی بر حسب ppm

  • دبی آب ورودی به سختی گیر رزینی پاکمن

  • نوع و ظرفیت رزین

  • سیکل احیاء و شست و شو

محاسبه ظرفیت سختی گیر رزینی پاکمن

فرمول فوق برای محاسبه ظرفیت سختی گیر رزینی  شرکت پاکمن و البته سایر سختی گیرها می باشد .

محاسبه حجم رزین سختی گیر رزینی پاکمن

محاسبه حجم رزین مورد نیاز برای سختی گیر رزینی پاکمن انتخاب شده را می توان از رابطه ذکر شده، ظرفیت سختی گیر را به ظرفیت رزین تقسیم نمود ، بدست آورد.

شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش سختی گیر رزینی پاکمن

گارانتی سختی گیر رزینی پاکمن به مدت 24 ماه می باشد .

منبع این مطلب بامین تهویه تخصصی ترین وب سایت در زمینه تأسیسات کشور می باشد.

بیشتر
حذف همه
(نمایش 21 - 1 محصول از 21)
  • 1
  • 1